7 Aralık 2010 Salı

Bu da bana ders oldu...

Fot.nehircce

İnsan işini severse,nerde ne yaptığının hiç önemi yoktur.

Bu boyacı amcamız gibi..Dışardan bakılınca yılların emekçisi ,yorgun,mutsuz gibi görünüyor değil mi? Hayır ama, hiç de öyle değil; biraz sohbet edince işini ne kadar sevdiğini gördük..Sewresh in ayakkabılarını boyattığı bu amca sayesinde aklıma takılan önemli bir soru işaretini daha çözmüş oldum...

Üniversite de bir oğlu okuyor,oğluna bilgisayarından tutun da,okula gidip gelirken kullanması için araba bile almış bu amcam...Öyle memnun öyle mutlu anlatıyor ki yaptıklarını...Hiç hayıflanmadan gururla...İsmini hatırlayamadığım boncuk gözlü,güler yüzlü insan..

Beni epey düşündürmüştü o gün eve dönerken...
Sonra sevmeden yaptığım herişi...
Sonra üniversiteden mezun olup döndüğümde, onun işine hiç de uzak olmayan benim yaptığım duvar süsleme işlerini,kalemişini... Eskiyi boyama,onarma yeni etme işini...

Özledim sanırım o günlerimi...

Dedim ya insan işini seviyorsa nerde ne yaptığı belki de çok önemli değilmiş...

Sevgiler
nehircce

21 yorum:

Hande dedi ki...

İşini sevmek kadar çalıştığın yerdekilerde çok önemli. Eski işyerimde ortamdaki huzursuzluk yüzünden işimden de soğumuştum.

Meyra dedi ki...

nerhircim çok haklısın..insan işini sevdimi ne yaptığının önemi yok harikalar yaratabiliyor.tıpkı bu amcam gibi bilgisayarda alır arabada alır evde alır..ne mutlu böyle insanların halaa aramızda olmasına:))

nazo dedi ki...

Böyle insanlar beni de hep düşündürür. O amca ne kadar zor şartlarda çalışıyor oysa, ne az kazanıyordur. Oğlunu okuturken, ihtiyaçlarını karşılarken neler yaşamıştır kimbilir. Onlara rağmen mutluyum diyebiliyorsa ve bunu karşısındakine hissettirebiliyorsa çok büyük saygı hakediyor. insanın işini sevmesi, sevdiği işten para kazanması lüks şu devirde..

Sibelbek dedi ki...

gerçekten çok önemli sevdiğin işi yapmak. insanin iç huzuru için...

Burcu dedi ki...

dediğin gibi severek yapılan iş yaş kaç olursa olsun insanın tutkusunu azaltmıyor

Flame dedi ki...

Kesinlikle öyle.. Severek yapılan her iş guru verir insana.. Hele ki helalse..

annesiningülü dedi ki...

bende aslında çok sevdiğim işi yapıyorum ama
şirketten memnun değilim :)
ama evde olup hiç yapamamaktan iyidir :)

beenmaya dedi ki...

her şeyin özünde huzur aslında biraz da öyle değil mi...

bu arada mimlendiniz :))

http://beenmaya.blogspot.com/2010/12/tek-kelimelik-mim.html

nehircce dedi ki...

Hande çok haklısın o da ayrı bir konu tabii..ortamda çok önemli gerçekten.

nehircce dedi ki...

Meyracım;değil mi ama, bende umutla bakıyorum bu amcaya bana çok mesaj verdi o gün bilmeden iyi ki tanıdım onu :) sevgiler.

nehircce dedi ki...

nazo;ne güzel demişsin gerçekten büyük bir luks bu..Ve o bu lüksu öyle güzel yaşıyor ki..Ben de ona saygı duyuyorum...

nehircce dedi ki...

Sibelcim;öyle uzun zamandır o iç huzurum yok kiii..Ama şükür bir işim var :)

nehircce dedi ki...

Burcucum;evet tatlım,gerçekten yaşın bir önemi yok benim babamda o amcayla yaşıt sayılır hala severek yapıyor işini, onca yola rağmen gidip geliyor yorgun ama mutlu :)

nehircce dedi ki...

Alevcim;Sende ne güzel bir konuya değinmişsin evet helalse hele, o para da bitmez verilen emekte yormaz insanı..sevgiler.

nehircce dedi ki...

Baharcım;ortamını tahmin edebiliyorum ama iyi ki mesleğini yapabiliyorsun o iyi yanı, buna da şükür,dilerim daha güzel bir iş yeri bulabilirsin en kısa zamanda öpüyorum :)

nehircce dedi ki...

beenmaya;evet o özelleyen bir kelime huzur yoksa olmuyor hiç birşey ama hiç birşey..sevgiler.

HAYAT dedi ki...

Tatlım fotoğrafı görünce aynen dediğin gibi düşündüm "Dışardan bakılınca yılların emekçisi ,yorgun,mutsuz gibi görünüyor " ... ama bir dile gelince hepimize huzur dolu mesajlar veriyor.. Allah bol sıhhat bol enerji versin amcamıza ne güzel severek işini yürütüyor.
Çok şükür bende işimi severek yapıyorum, severek işe geliyorum ve çalışma arkadaşlarımıda çok seviyorum...
Sevgiler , bol huzurlar canım....

nehircce dedi ki...

Hayatcım,şanslısın o zaman maşallahhh diyorumm..Amca için güzel dileklerine aminn, o bilmesede inş.hep huzurlu mutlu bir yaşamı olur..öpüyorum senii sevgiler.

Nehire dedi ki...

Yüreğin gözüyle hayata baktığında,yaşam yolunda ne yaparsan yap umudun,mutluluğun,sevginin,hoşgörünün tadına varabilme lüksüne sahip olursun.
Güzel bir sabahınızı bizimle paylaştığınız için teşekkürler.Sevgiyle kalın...

Sevtap dedi ki...

Ne kadar güzel bir yazı olmuş.Helal olsun amcaya Allah her zaman iyilerle karşılaştırsın inşallah amcayıda çocuğunuda.

Fikir İşçisi dedi ki...

nehirccim bıraktığın yorumlar için sana çoook teşekkür ederim geçen süre içinde bloğumu çok boşladım ama bloglara arada girip bakıyordum seni ve diğer arkadaşları tkip etmeye çalışıyordum (eskisi gibi olmasada) ama biraz daha tembelliği üzerimden atıp yorumlarla blogcu vefalı arkadaşlarımı ihmal etmemeliyim benim kusuruma bakma olurmu canım. uzuuun zaman olmuş sana aslında başlamışken daha çok şey yazasım geliyor şimdi bak:) neyse saat te epey geç oldu ben gidip biraz uyumaya çalışım başarabilirsem eğer :) şimdilik hoşçakal öpüldün