2 Ekim 2009 Cuma

masa düzeni...


Merhaba,
Haftanın son gününe, en çok uyan bu fotoğraf benim için...Tamam belki bu kadar dağınık değil masam ama vallahi az kaldı :)) Sağım solum kağıt,kalem evrak not kağıtları vs... Kafam daha da karışık masamdan, halletmeye çalışıyorum tabiii..Bu akşamın sonunda işlerimin hepsini bitirmek için kendime söz verdim... Birazdan sizede yardımcı olması açısından bazı notlar yazacağım...
Dün Efoş kreşte az ağladığı için :) artık buna seviniyoruz inanamıyorum..Ödüllendirildi ben ve babası tarafından..Yakınımızdaki bir alışveriş merkezine jetonlu arabalara bindirilmeye götürüldü...Sınırımız 3 arabaydı neyse Efoş ikna oldu, bizi kararlı görünce tabii,ama biz eşimle kendimizi tutamadık,biz de kendimize ödül verdik :)) bir, iki yaşımıza uygun faaliyet bulduk kendimize :)) Ben yarış arabası kullandım, caaanım arabayı sağa sola vurmaktan perişan ettim..Eşim bir kez daha bana araba vermemeye karar verdi :)) Kendi de şu jeton atılıp oyuncak yakalanan kutunun yanından ayrılamadı..Ama hiç birşey de kazanamadı..Ayıcıkları öyle bir sıkıştırmışlar ki üçkağıtcı işletme, moralimiz bozuk ayrıldık ordan :) attığımız jetonlarda cabası tabii..
Eve dönerken,marketten heray aldığım evim dergisini aldım..Eve gelir gelmez yine mutfak işleri vs... Akşamın bir saati salona geçip dergiyi karıştırınca, işte tam da bana uygun bir yazıyla karşılaştım. 8 adımda masa düzeni hııhhhh dedim tam benlik :)
Şimdi sizle paylaşayım bu bildiğimiz ama uygulama konusunda ihmalkar davrandığımız maddeleri...
  • Masanızın üstünü tamamen boşaltın..İlk olarak telefonunuzun yerini belirleyin..
  • Not defteri edinin..Sürekli masanızın üzerinde tutun..Notlarınızı güncelleyin.
  • Planlayın,yani ajanda ve takviminizi gözünüzün önünden ayırmayın..Eskiye dönüş yapmanız da kolay olacak,takvimde işaretlerle çalışın..
  • Ofis malzemelerinizi çekmecelerde muhafaz edin..Masanın üzerinde ki gereksiz kalabalığı önlemiş oluyorsunuz ( Benim ilk işim bu olacak bugün )
  • Dosyalarınızı sıralayın.(Tarih yada önem sırasına göre)
  • Bilgisayarınızın yerini belirleyin.Masanıza 90 derece açıyla yerleştirin..Bilgisayarın etrafına koyduğunuz gereksiz şeylerden kurtulun.. Gözünüzü boş yere yormayın :)
  • Belgeleri düzenleyin..(Okunmuşlar,değerlendirilecekler veya yanıt bekleyenler gibi )
  • 10 dakikanızı ayırın; her günün sonunda 10 dk.ayırın ertesi gün gerekli olacak eşyaları masanızın merkezine koyun.Ertesi gün,işinize daha konsatre olarak başlayacaksınız....

Nasıl beğendiniz mi ? Bence fena değil, bunları aslında belirli zamanlarda yapıyoruz..Düzensiz bir ortamda çalışmak hem çok sıkıcı oluyor hemde ilgiyi çabuk dağıtıyor bence..Son maddedeki 10 dk. olayı benim aklıma çok yattı..

.........


Bu haftasonu kendimce planlar yapıyorum..İnşallah uygulayabilirim..Önceliğimiz Marmara Üniv.Diş Hekimliğini kazanan yeğenimize cici bir hediye almak,sonra bir imge ziyareti belki bir dost buluşması.Efeye muhakkak parmak boyası alınacak.Boya yapılacak birlite..(Laf aramızda ben ondan daha çok keyif alıyorum nerdeyse :) )Pazar akşamına kesinlikle bir kek yapılacak kokutulacak mutfakta misler gibi :)) Mutlu olunulacak yüzler gülecekkk... Ben böyle küçük şeylerle mutlu olan biriyim işte :)) kocam çok şanslı dimi,ahhh bide o bilse :)))

Sevgilerrrr iyi haftasonları :))