17 Şubat 2010 Çarşamba

Çok Efe den az benden...


Dün biraz rahatsızdım,işten 3 gibi izin alıp çıktım..Patronum pek memnun olmadı ama olanı da duymadım zaten..İnsanız hastalanabiliriz değil mi..Robotların bile bir dayanma güçleri var...

Neyse Efe kreşteydi o saatlerde annemi arayıp onu ben alıcam dedim..Aslında öyle halsizdim ki, ama bir daha böyle bir fırsat yakalayamayacağımı bildiğimden ona süpriz yapmak istedim..


Zaten bizim böcek sürekli ''anne sen beni bigün okuldan alaymısın,akadaşlarımın hep annesi geliyoo ama ''gibi veryansınlarda bulunuyordu..Bu zamanlama cukk oturdu bunun üstüne..

Önce öğretmeniyle ilk veli toplantımı yapmış oldum..Çok eğlenceliydi biran kendimi kocaman bir kadın gibi hissettim..Bazen anne olduğunu unutan biri için kocamann bir gerçekle yüzleştim tekrar...Güzel şeyler duydum teyzeleri, oğluşla ilgili :) Bizim yanımızda daha çekingen duran böcek meğerse oldukca kendine güvenen bir edayla konuşurmuş sınıfta..Haksızlığa hiç gelemez ve muhakkak kendini savunur dedi öğretmeni..Haaa birde yaratıcı çok dedi,söz alıp kendi uydurduğu ( pardon bestelediği :) ) şarkılar söylermiş :))) nasıl hoşuma gitti bilemezsiniz..Maşallah oğluma..Diyeceksiniz ki sen oğlunu tanımıyor muydun :) ki valla haklısınız ama meğer birinin bana ayna tutmasına ne çok ihtiyacım varmış...

Sonra birlikte sınıfına çıktık oğluşun...Bu günlerde biraz hasta ama orda canavar gibiydi valla..Önce beni fark etmedi koca sesiyle sınıf ablasını çağırıyordu.Beni bir gördü şokkkk hemen elini ağzına soktu utandı kızardı :)) Öğretmenine dedim ki haaa işte bize hep böyle yapıyor :)) Kadında şaşırdı...

Kuzucukla döndük evimize,yolda ve bütün gece çok mutluydu, hastalığı şuan yavaş seyrediyor; ama alerjik bir durum söz konusu artmasından korkuyorum..İnşallah biran önce iyileşir...

Efoş'un son günlerde söylemeye çalıştığı kelimelerle son vereyim, bu paylaşıma ...


Anne ben çiholaka yiycem...

Anne tevezyonu açaymısın...

Anne bana sürpiz yumuyta alaymısın..

Anne jumbo mu veyey misin...

Anne bu benim çocuk kolongam (kolanya)...

Anne çiss film (çizgi film)izlemek istiyoyuummm...


Biz çiholaka deyişine çok gülüyoruz.Sürekli söyletip söyletip gülüşüyoruz bezen alenen bazen gizlice :))))
nt..görsel netten alıntıdır..

17 yorum:

Sibelbek dedi ki...

Nehirccem, ben de çok merak ediyorum acaba Tibet yuvaya başlayınca ne olacak diye. Doktorumuz önümüzdeki sene için gönderin dediğinden bu sene vermedik... acep Efe gibi uyum sağlar mı ki?
Maşallah yakışıklı bücüre... annesinin bilmediği maharetler sergiliyormuş oralarda demek :)))

nehircce dedi ki...

Canım,Tibet de ilk zamanlar biraz bocalayabilir ki biz Efe için 2 hafta kadar zorlandık.Ama şimdi çok seviyor arkadaşlarını hastalanınca gitme dediğimizde hayır gidicem diyor mesela :)Kesin Tibet de başarır annesi..
Ayy maharetlere çok sevindim ama :))Veli olmak da güzelmiş..öpüyorummm

Sibelbek dedi ki...

bu arada bir "geçmiş olsun" dememişim ya sana çok kınadım kendimi!

nehircce dedi ki...

Canım aşkolsun olurmu öyle şey, çok sağoll..Öptümmmm

Zeynep'in Evi dedi ki...

veli toplantılarımda öğrencilerimin annelerine çocuklarıyla ilgili, sınıfta yaptıklarıyla ilgili bazı şeyler söylüyorum..aman allahım benimki miiiii diyorlar:) olumlu manada tabii:)

Flame dedi ki...

Geçmiş olsun canım.. İyisindir umarım.. Efe'ye de kocamannn alkışşş.. Patronların izin verirkenki YÜZ halleri ne gıcık değil mi :(( Yarım konuşan bebelere bayılıyorummmm. Efeyide ısırdımmm :p

duygu dedi ki...

çok geçmiş olsun... bizde başladık ya kreş olayına bakalım benimde senin gibi böyle tatlı izlenimlerim olacak mı? merakla bekliyorum...
yakışıklıyı kocaman öperim sana sevgiyle sarılırım ...

papatya dedi ki...

Canim, cok gecmis olsun ikinize de.Dikkat edin lutfen.
Efe´yi,opuyoruum kocaman.
Sevgilerimle..

nehircce dedi ki...

Zeynepcim;evet insan çok şaşırıyor gerçekten, evde niye farklılık gösteriyo ki bu çocuklar..
Kendilerini yaşıtlarının yanında daha iyi ifade ediyor olabilirler tabii.Teş.ederim yorumun için sevgiler...

nehircce dedi ki...

Flame;canımcım teşekkür ederim.Şükür daha iyiyim antibiyotik yutunca iyileşiyor insan :(( Efe bu gece daha iyiydi.İnş.çabuk atlatırız.Efe de seni ve ağbisini öpüyor :) sevgiler

nehircce dedi ki...

Duygucum;teşekkür ederim canım,Derin de kesin çok sevecek okulunu ve güzel şeyler duyacaksın inş.hiç merak etme..Bende sıcacık sarılıyorum sana :))

nehircce dedi ki...

Papatyacım;çok sevindim yorumuna hep uğra bana :) teşekkür ederim daha iyiyiz.Uzak diyarlara selam ,sende kendine iyi bak oğlunu öpüyorum..

ArZuCo dedi ki...

aman aman çiholaka yerine yerim efe'yi. maşallah onada güzel annesinede..
Benim kızım da 2 yaşında daha tam cümle kuramıyor ama bizde yarım konuşmalara başladık

nehircce dedi ki...

Arzucumm;canım senin ki tam yemelik ozaman 2 yaş harika bir dönem konuşma açısından tabii :))) yoksa ön ergenlik denen dönemin ilk başlangıcı umarım zorlamaz seni hanımkızımız :))Teşekkür ederim yorumun için sevgiler.

annesiningülü dedi ki...

bizimkide her okul dönüşü "Anne bana sürpiz yumuyta aydınmı" diye sorar. Niye anne??
babaya hiç sorulmuıyor nedense :)Neyseki evde stok var. çıkarıp verince aldık oluyor. :)

ana-oğul geçmiş olsun. umarım korktuğun gibi olmaz. alerjik durum bizdede var. son 3 aydır.. geçici diyor doktor kullandığımız bir ilaç var ama bakalım. umarım efe'de de kalıcı değildir.

nehircce dedi ki...

Baharcım; bizde stok yapıyoruz her ay başı :)))
Evet dimi hep anne hep anne :)
Teşekkür ederim canım şükür daha iyiyiz.İlk baharda bir alerji testi yaptıracağız bizde, çünkü kanla belli olmadı..Bücürükler iyi olsun da sevgiler..

deep dedi ki...

Öncelikle geçmiş olsun sevgili nehirce..Sonrada o ciholaka diyen dünya tatlısı oğluşunu benim için öp ve mıncık mıncık mıncıkla.:) onun güzelliği ve tatlığı yanında(maaşallah) ciholakanın esamesimi okunurmuş:):)
sevgilerimle...
Deep:D