23 Ekim 2009 Cuma

Ordan burdan...Azcık Efe 'den...

Ne yazsam ne yazsam diye düşünüyorum bir kaç gündür.
Pek de fırsat yaratamadım ne yalan söyleyeyim...Bugünde bir sürü angarya iş yüzünden epey yoruldum.Ama olsun bugün Cuma öyle değil mi :)) Oleyyy :)) yarın fırsat buldukca uyumayı ümit ediyorum..

Tam bir haftadır, her gün toplam 4-5 saat uyuyabildik eşimle..Efoş'un hastalığı, gece belirsiz aralıklarla tutan öksürük krizi sebebiyle..Dün de eşim seyahatte olduğu için,evimin küçük erkekiyle yalnız kaldım bütün gece başındaydım dersem yeridir...

Ihlamurdu,süttü,terlemiş üstünü değiştir,yastığını yükselt derken yanında uyuya kalmışım.Yatağıma geçtiğimde sabaha karşı 4 civarıydı..Sonra inanılmaz bir kabus gördüm.Ter içinde,kaskatı uyandım korkuyla...Yani harika bir geceydi :))

Şuan gözlerimden uyku akıyor...Tutamıyorum desem :)

Geçecek inşallah sabırla bekliyorum.Anne olmak demek,sabırlı olmak demek değilmi zaten :) Herşey onlar için..Kendilerini bir yudum daha iyi hissetmeleri için..

............
Şimdi biraz gülümseyelim :))
Birkaç küçük diyalog var Efe Bey den, size :)

Dün akşam babasıyla telefonda konuştular, telefonu kapadıktan sonra,onun için tam yatma vakti.Ben çabalıyorum uyusun diye,durdu bana döndü; ''anneeee ben evin erkeğiymişim artık,babam öyle söyledi ben yatmıycam şimdi '' aslında babasıyla aralarında geçen konuşma ''oğlum ben bu gece yokum ya,sen evin erkeğisin şimdi, anneni üzme vaktinde yat ilacını da iç tamam mı''.....Efe durumu işine geldiği gibi anlamış yani :)))

*******
Geçen akşam oturduk resim yapıyoruz, Efe :''anneee başıma biy fikir geldi '' dedi..Aklına olabilir mi Efe dedim hıhı olabilir :) dedi...Gülüştük, sonra ''anneee ben seni bugun çok seviyorum'' dedi..Ben bozulmuş bir suratla yani dün az mı seviyodun Efe dedim..Hiç utanmadan klasik cevabı verdi ; hıhııı...

*******
Son olayımız aslında bu eski ama ben yazmaya fırsat bulamamıştım;
Rahhmetli babannemin Samsunda ki köy evinden, eski bir gaz lambası alıp geldim bu sene tatil dönüşü.Hatıra saklamak için, eskicilik ruhumda var benim.Meslek ondan Restorasyon..Her nekadar yaklaşık bir yıldır işimi yapamasamda hala aşığım kendilerine neyse ...Eve getirdim eşimle temizledik oldukca eski yıpranmış gaz lambamızı, koyduk kitaplığımızın bir köşesine.. (Şimdi eksiklerini tamamlıyoruz gaz lambasının bitince ayrı çeker gösteririm size)
Ertesi gün Efe bombasını patlattı, ''anne o neki ?'' ben gaz lambası oğlum babannemden hatıra saklıycam ..'hıııı' aradan biraz zaman geçer Efe babasına seslenir''babaaa biz bundan sonra gazlarımızı o lambaya dolduralım o zamann'' (fiziksel gazdan bahsediyor beyimiz) biz yerde kriz halde :))) Önce ciddi sandım ben :)) meğerse espri yapmış bizim oğlan alemsin Efe çok yaşa emiiii....

Not: Yukarıdaki kitaplığın tasarımı eşimle bana aittir :) Bir ara çok bahsetmiştim bilenler bilir.Gaz lambamızda solda çerçevenin hemen yanında şekil A görünmektedir :)))
Hem kitaplık, hem çalışma masası hatta abarttık ben alt bölümüne yemek takımım için bile yer yaptırdım :)) Ne yapalım ama, bizim evimiz hepi topu;55m2 her şey fonksiyonel olmak zorunda :))
.....
İşte böyle bugünlük benden bu kadar :))
Hepimize iyi hafta sonları olsun,bolca dinlenelim...
Sevgiler....

9 yorum:

Zeynep'in Evi dedi ki...

hıhıııı:) yerim ben onu:)

Flame dedi ki...

Gaz mevzuna çok güldüm yaaa :D
Kitaplık fonksiyonel ve çok güzellll olmuşşş..

cecilia dedi ki...

anne olmak çok güzel bi duygudur eminim umarım allah bana da nasip eder, bu duygudan mahrum bırakmaz beni..
bu arada mimledim seni nehircecim. :)

MAVİANNE dedi ki...

kitaplık gerçekten hem fonksiyonel hem kullanışlı olmuş
efe çok hoş cin gibi maşallah
iyi haftasonları diliyorum

nehircce dedi ki...

Zeynep : :)))) öptüm canım

Alevcim;teşekkür ederim canım benim :))

Cecilia; canım benim inşallah, gerçekten çok güzel bir duygu ve büyük bir mucize mim için teşekkürler en kısa zamanda cavaplarım sevgiler :)


Maviannecim;teşekkür ederim.iy haftasonları sevgiler :)

SiL BaştaN dedi ki...

Çok ama çok geçmiş olsun Efeye. Aman dikkat salgından korumalı bol bol hijyen... Diyaloglara gelince bayıldım, zamane çocukları işte. Ama gazları doldurma fikri - doğalgaza zammı gelmişti enson- değerlendirilmeli bence... ehe hehe ehehheehehee latife canımmmmmmm...

Sevgilerimle...

nehircce dedi ki...

Sil Baştan;canımcım teşekkür ederiz :) Doğalgaz konusunda da çok haklısın :)) İleri görüşlü oğlum çözüm buldu aklınca :)

Sibelbek dedi ki...

Seni dün daha az seviyordum lafına çok güldüm, ne alem adamlar bunlar yaa! :D
Kitaplık süper olmuş, fikrinize sağlık :)

nehircce dedi ki...

Tibetimizin annesi :),canım teşekkür ederiz..Evet çocuklar bir alem Tibetin mağazaya girip aayaba varmı diyişine de ben hala gülüyorum çok öptüm sizi :)