12 Ekim 2009 Pazartesi

İyi haftalar..


Sizle paylaşmak istediğim bir sürü fotoğraf var aslında :( böyle cart diye girdim konuya özür dilerim..Ama bilgisayarda bir sorun var aktarma sıkıntısı yaşıyorum.Evden de bir türlü fırsat bulup ekleyemiyorum..


Ben hem ev hanımlığını hem iş kadınlığını :) hem 3 yaşında bir afacanın annesi olmayı kaldıramıyorum bazen...Gücümün tükendiğini zorlayarak ite kaka birşeyler yaptığımı görüyorum.Hevessiz yapılan herşeyin sonucu kötü oluyor nihayetinde..Neyse geçer diye oyalıyorum kendimi klasik konulara girip sıkıntı vermek istemiyorum kimseciklere..Çok dayanılmaz olursa yazarım..


Bugünlerde bloglarda bir aktivitedir gidiyor,herkes birşeyler üretme peşinde.Kim nerden buluyorsa bu ilham kaynağını bana da fısıldasın neolur...

........

Pazartesi günlerinden nefret ettiğimi söylemiştim değil mi? Ben yine birkez daha üstünden geçeyim :)


Bu haftasonum aslında çok güzel başlamıştı.Efeciğimi ve babasını IKEA ya yemeğe götürdüm.Yemek bahane alışveriş şahane denn, yola çıkarak baya bir gezindik.Küçük küçük bütceyi rahatsız etmeyecek alışverişler yaptık. Ama öncesinde Efeyi çok istediği oyun salonuna bıraktık.Tam kasaya geldik ki bir anons Efe yi almamız isteniyor ..Ben koştur koştur gittim, bizim ki salonun köşesindeki, küçük sandalyelere oturtulmuş bekliyor sessizce :) Kıyamadım bir görseydiniz halini :) Koşa koşa geldi sarıldı; suçluymuş meğerse :) Toplarla dolu oyun alanındaki, kızçeleri :) biraz mıncıklamış, ama onlarda ona top atmışlar ee top salonunda başka ne yapabilirlerdi..Bizim ki kızmış,yardımcı ablalar özellikle kızlara bir kızgınlığı var dediler bana :)) Koruyun kızlarınızı oğlumdan...(Masumuz hakim bey uykumuz gelmişti ondannn) İlk kez böyle bir şikayet aldım kim bilir daha neler neler olacak ilerleyen yaşlarda :)


Cumartesi günü arkadaşımın ağbisinin düğününe katıldım çok güzeldi herşey..Pazar günü,gözlerimi açtığımda belimdeki ağrıyı hisseder hissetmez günün nasıl devam edeceği sinyallerini almış oldum .. Babam Yalova da düzenlenen bir fuara katılmıştı, annem ve kardeşime kahvaltıda eşlik etmek için onlara çıktık. Sonrasında ev temizliği, o ağrıyan belle baya bir zahmetli oldu..Birde başınız da titiz bir eş olunca böyle durumlarda çekilmez oluyor doğrusu... Neyse biraz kırdı beni ama sonra gelip özür diledi bende affettim :)


İşte böyle bir haftasonu geldi geçti yine...


Asıl sizlerle paylaşmak istediğim konu, kendinizi bir çok konuda yetersiz hissettiğiniz anlarda(evde,işte, arkadaş ortamında,kendinizle başbaşa kaldığınızda vs.....) bu durumdan nasıl kurtuluyorsunuz bunun üzerine bir anlatım paylaşsak herkes fikirlerini yazsa çok iyi olur hepimiz için...Özellikle buaralar benim için :))

Sevgiyle herkesi öpüyorum...

Not:Fotoğraf netten alıntıdır..

8 yorum:

annesiningülü dedi ki...

bir yolu varsa banada ilet lütfen
bugünlerde herşey çok kötü gidiyor
özellikle benimde 3 yaşına yaklaşan kızışimle :(

Sibelbek dedi ki...

Hem ev, hem iş, hem çocukla uğraşıp (üstelik çocuğa binbir türlü aktivite düzenleyip) üstüne birde üreten annelere hem çok şaşırıyorum, hem de gıpta ediyorum. Çok zaman bırak dışarıda birşey yapmayı, başından sonuna bir filmi izlemeyi, soluksuz bir kitap okumayı çok özlediğimi itiraf etmeliyim. Eve geldiğim zaman kendimde yemek yapacak gücü bulamıyorum ne günlük, ne de ertesine. Tibet'e annem baktığı için çoğunlukla o yapıyor sağolsun, buradan yırtıyorum :) yapmadığı günlerde idare ediyoruz. Temizliği elimden geldiğince hafta ortası az da olsa yapmaya çalışıyorum (bir süredir eve kadın gelmiyor) hafta sonuna Tibet'ten pek fırsat bulamıyorum zaten bulsam da kendimi dışarıya atmak istiyorum. Eğer hafta içi yapamazsam, hafta sonu gözümde büyüyor o temizlik... Anne olaraksa bir çok konuda kendimle çok çatışıyorum; kurallara uymalı mı, yoksa delmeli mi diye :) kendimle ilgilenemiyorum, geçen hafta yüzümün gerim gerim gerildiğini farkedince, kimbilir kaç seneden sonra bir nemlendirici almam gerektiği aklıma geldi...
uuufff! okuyunca kendimden utandım şimdi :(
ben de beterin beteriymişim resmen!

nehircce dedi ki...

Baharcım, inan bir yol bulurum diye yazdım bu postu,herkes fikrini paylaşşsın kim bilir birinin çözümü belkide hepimizi kurtatır..Yanii inşallahhh..Yada rahatlatır diyeyim :)sevgiyle canım kızını çok öpüyorum

nehircce dedi ki...

Sevgili tontiş Tibetin annesi,canım inan yaşadıklarımı bire bir anlattın.Nemlendirici konusunu 1 ay önce hallettim ben :) ama baya geç farkettim senin gibi normal ya valla üzülme :))Ama haftaiçi az az temizlik yapma konusunda ki tavsiyeni deniycem becerebilirsem tabii :)) sevgiyle öptümmm oğluşunu daaa...

MAVİANNE dedi ki...

kendimi yetersiz hissettiğim anlarda ne yaparım????
düşünmemiştim bunu,
yardım isterim sanırım
eşimden dostumdan
ya da profesyonel birinden
bazen gelişme çağındaki oğlum konusunda çaresiz kalıyorum
ne yapsam da beni anlasa diye düşünüyorum
bu yıl 8 ve önemli bir sene
ama bana göre derslere asılmıyor
ona göre ise çalışıyor
bunu nasıl aşacağımı araştırıyorum
sevgiler sana

nehircce dedi ki...

Mavi annecim;Bazen eşim dostum yetmiyor bana,yada sanki anlamıyorlar beni..Öyle zamanlarda, yazıyorum rahatlıyorum birazcık,ama kesin çözüm değil tabii..

Sana da kolaylıklar dilerim ergenlik çok önemli bir devre ve kesinlikle çok şey bilmeli bir anne bu dönemde.Senin elinden geleni yaptığına eminim hem mavi hem de bilinçli bir annesin çünkü :))

♥ .* ღ .*ѕιуαн кєℓєвєк ♥ . ღ .* ♥ dedi ki...

sevgili nehirce bu yazın gerçekten dolu dolu olmuş..Konudan konuya atlamışsın kafamızıda iyice karıştıdın dermişim. :)) yok yok şaka..

En ilgimi çeken konuyla başlayım önce..
Ben kendimi yetersiz hissetiğim anlarda önce dualarıma sığınırım.. Bana doğruyu,iyiyi,Yapmam gereken ne ise onu bana vemezi iiçin göstermesi için Allah'a dua ederim..Sonra düşünürüm..Bir arkadaş,Anne,Ve ya kardeşime danışırım..Eşimle paylaşırım..Ve muhakkak ta Bunu çaresini bulurum..

Sen çalışan bir annesin..Zor kolay değil Hem iyi bir eş,iyi bir anne,İyi bir ev hanımı olmak ve İyi bir blogger olmak gerçekten zor..Ama sen bunu çok iyi başarıyorsun buna emin ol..Canını sıkma Sıkıntıyı veren allah onun çaresini de veriyo..sevgiler..

nehircce dedi ki...

Canım teşekkür ederim,yorumun için..Kafam karışıktıya o postu yazarken ordan oraya uçmuşum haklısın :) İyi dileklerin ve tavsiyelerin için çok sağol iyi ki varsınız hepinizi seviyorummm :))))