17 Şubat 2013 Pazar

Sadece bir ekmek kokusu ,insanı mutlu etmeye yetebilir mi ?

Bizim evin pazar klasiğidir efendim, gördüğünüz bu kepekli ekmek...

Cumartesi gecesi yatmadan önce programlar evin annesi, sabah cümbür cemaat (abartıyorum tabii,hepi topu üç kişiyiz ) uyanırız bu mis kokuyla... 

Koku derinden derinden işler kanımıza, hadiii bugün pazar saat 9 oldu ne uykusu, uyanında tadın beni der gibi ekmeğimiz seslenir :)

Yazlık dönüşü,Karedenizin güzel köylerinin birinden aldığımız terayağı ile ekmeğimiz bütünleşir.Tadına tat eklenir ...




Biz bugünü evde geçirenlerdeniz ,öyle kendi halimizde takılıyoruz herkes odasına çekildi ben size yazmayı,oğlum derslerini, eşimde Tv de belgesel izlemeyi tercih etti... Uzun süredir telaş içinde ,sürekli  koşturan bir aile olarak fazla sakin bir gün :) Özlemişiz...

İyi pazarlar  :)

Sevgiler
nehircce 


10 yorum:

lila dedi ki...

Kokusu burnuma kadar geldi sanki. O koku ile uyanmak muhteşem bir duygu. Coktan yapmamıştım. Nasıl imrendirdin anlatamam. Yarın sabah erken ise gitmeyecek olsam bu gece koyardim makineye. Haftasonuna kadar sabretmek zorundayız şimdi. Ellerine saglık canım.

resimli günlük dedi ki...

Bir kaç post önce bir ekmek vardı, ben hala onun tarifini yazmanı bekliyorum umutla. O kadar harika görünüyor ki...

Syhn dedi ki...

iyice ekmekçi oldun başımıza kıııızz :)

nohut oda dedi ki...

ÇOK özeniyorum bu ekmek makınelerıne ve anlattıgın o mıs koku ıl uyanma ısıne ama mutfagım küçük bır de onu katmıyım dıye ertelıyorum :( cancan yapmayalım lutfen kıskandım:))

öykü dedi ki...

cok lezzetlı cok guzel goruntuler:)

nalan dedi ki...

ben de sardım ekşi mayaya. hafta içi de olsa sabah yoğurup akşam gelince pişirip mis kokuyu duyuyorum.
zor olanı gece pişen ekmeğin kokusuna rağmen yemeden uyumak :)

annesiningülü dedi ki...

beni bile mutlu etti bu kareler :D

MÜGE KÖKLÜ ATİK dedi ki...

Offff ev yapımı ekmege bayılırım. Uzun zaman oldu ekmegı dısarıdan almayalı. evın ıcınde mıs gıbı koku yayılır ya en sevdıgım de o andır. Derın derın solumak:))) cocukluga gıtmek...kalemıne saglık cnm
Sevgıyle ısıkla

mrv dedi ki...

Harika görünüyor, çok imrendim şimdi :) Makine alıcam ama marka konusunda kararsız kaldım. Arçelik'i tavsiye eder misiniz?

nehircce dedi ki...

Mrv;merhaba ben Arçelik değil de simbo düşünüyordum önceleri,bu eşimle oğlumun hediyesi.Önce tereddüt etmedi değilim çünkü Simbo daha yaygın bu alanda ve iyi de..Ama şuan çok memnunum tariflere uyulursa her mak. çok güzel yapıyor ekmeği bence. Kesinlikle bu markayıda tavsiye ederim . teşekkürler :) sevgiler.