10 Aralık 2009 Perşembe

Havuçlu kek ve ıhlamurrr :))



Haftasonu Kadıköy de dolanırken aktarların birinden kök zencefil almıştım..Daha önce hep toz kullandığımdan çok ilginç gelmişti..Tabii daha sağlıklı olduğunu da düşünüyordum..Hemen denemek istedim.Pazar günü malum hastalar ,yatak döşek yatarken, dedim bir ıhlamur kaynatayım.Kök zencefillerden bir adet attım, yarım çay kaşığı kadar da taze tarçın..Ihlamurumun rengi yukarıdaki fotoğrafta sanırım yeterince belli :) Çocukken evimiz sobalıydı malum,annemin sobada kaynattığı ıhlamurda sanırım sürekli kaynamaktan :) böyle kıpkırmızı olurdu..Bu bir kaynamada bu rengi aldı..Tadı her zaman yaptıklarımdan daha lezzetliydi..Bundan sonra sadece kök zencefil kullanmaya karar verdim... Sonra dedim ki bu mis kokulu ıhlamurun yanında bir de havuçlu kek olsa hımmm offf ne müthişşş olur dimi..

Dururmuyum :) geçen hafta mikserim bozulmuştu.Önce acaba elle çırpsam olur mu diye düşündüm..Sonra niyetimi bozmuştum bir kere, çırptım eski dost çelik çırpıcıyla :)) Biraz kolum yoruldu ama oldu bitti...Eşim çok beğendi..Bende hastayken biri bana ıhlamur kek getirse beğenirim tabii...Niye ben hiç böyle hizmete maruz kalamıyorum ki...

Keki bildiğiniz klasik kek tarifine göre yaptım..Hani 3 yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt vs.... den oluşan :)) ilave olarak 1 su bardağı kadar havuç rendesi koymanız işi çözüyor :)) İsterseniz tarçın ve biraz toz zencefil de koyabilirsiniz...

Not: Yeni arkadaşlar katılmış aramıza,size ve tüm blog arkadaşlarıma beni okumaya değer bulduğunuz için bir kez daha teşekkür ederim...

Herkese kucak dolusu sevgiler...