16 Ekim 2012 Salı

Ödev ve yeni sistem sorunu !! Yardım edin :)

Ödev problemi ,

 

Bizim böcek okula başladı başlamasına ama son 2 haftadır verilen ödevlerden pek bir dertli (yiz) ...

Eve ödev stresiyle gelmesi beni çok üzüyor.Aslında ilk başlarda hiç böyle değildi...

Sanırım 3 yıldır kreşe gidiyor olması, yeni eğitim sisteminde bir türlü yazıya geçilememesi midir bilmiyorum ,sürekli kesik çizgileri tamamla, devasa büyüklükteki meyveleri ,nesneleri boya sıkıyor bizimkini... Normal mi bilemiyorum.

 

Sınıfın geneline baktığımızda eh fena değil aslında, yalnız daha önce kreşe gitmiş bir çocuk olarak çizgileri daha iyi olmalı diyor öğretmenimiz...Bilemedik ki... Hayal dünyası zengin resim yapmayı çok seven bu çocuk çizgilere sonrasında da boyamalara gelince öfff pöfff şeklinde.Anne de bu durumdan dertli,içim şişiyor ödev yaptırırken...

 

Ne yapmak gerek ???

 

Ayrıca haftasonları 7-8 sayfa ödev normal mi ??? 2 güne yayılan ödev sayfaları bizimkinde stres yaratıyor sık sık ödevi bırakmak başka şeylerle ilgilenmek istiyor :(

 

Daha 1.sınıfta olan bir çocuk için  ödev yaptırmanın yollarını benimle paylaşır mısınız.

Yoksa ben kendimi de sorgulamaya başlayıp mutsuz oluyorum.Ben mi beceriksizim bir yol bulamıyorum diyorum...

Biliyorum eğitimci bir çok blogger dostum var lütfen bana yazın :) ayrıca tecrübe sahibi annelerde :)

Yardım Lütfen...

Sevgiler

Nehircce


17 yorum:

Flame dedi ki...

Çok normal canım ya hiç kendini zorlama. 1. sınıf ennn zoru 2. sınıfta herşey kolaylaşıyor. Hatta sadece kontrol etmeye başlıyorsun sonrasında ama 1. sınıf demek SABIR demek. Çocuklar ilk kez sorumlulukla tanışınca ödev vs çok çabuk sıkılıyorlar. Dikkatlerini veremiyorlar. Alper 1 sıra yazar sonra 10 dakika gezer gene başa sarardı. Bizim okul müdürü öğretmenlerin görevi sınıfta çoçuğa bilgi vermek diyerek ödevi yasaklamıştı. Rahat etmiştik o yüzden.

Nesrin dedi ki...

Yani ödev dediğin şeyler boyama çizme ise normal diye düşünüyorum; çünkü çocuklara ödev vermezsen de okulda öğrendikleri yetmiyor.

Ben de şu an kreşte çalışıyorum, o çizgi falan işi tamamen çoçuğun yapısıyla ilgili. 2 yaşında çok güzel boyama yapanlar da var, 5 yaşında karalaya karalaya yapanlar da.. Bunun kişilikle ilgili olduğunu düşünüyorum ben, yapamadığından değil yapmak istemediğinden.. Çok da dert edilecek bir durum değil, her çocuk farklı neticede; ama malesef öğretmenler bazen hepsi aynı oalcak diye birilerini başarısız ilan edebiliyor o da hoş bir durum olmuyor tabi..

annesiningülü dedi ki...

aynı sorun bizde de var :(
çizgi çizmekten çok sıkıldı, geçen sene aynını anaokulunda göstermekle hata yapıldı galiba :S
boyama desen bebek yapar bunu diyor
:( bizde anne-baba olarak kendimize yükleniyoruz, yıpranıyoruz... hadi hadi demekten canım sıkıldı :(

nehircce dedi ki...

Alevcim,Alper i anlattığın zamanları çok iyi hatırlıyorum, aslında zor olduğunu okumuştum senden de.Haklısın daha sabırlı olmam lazım.Ama ödevler 1.sınıfa göre fazla diye düşünüyorum çok sıkıcı oluyor :(( teşekkür ederim yorumuna rahatladım gerçekten .

nehircce dedi ki...

Nesrincim;Çok haklısın, yapabildiğini biliyorum ama yapmak istememesine üzülüyorum :( bakalım umarım zamanla daha iyi olur çok teşekkür ederim :)

nehircce dedi ki...

Baharım; Billiyor musun iyi ki yazdın Yağmur u çok merak ediyordum hatta seni aramayı bile düşündüm.Bizde sürekli hadiii ama hadiii şeklindeyiz böyle başladı böyle gider mi diye de üzülüyorum işte belki de gereksiz yere büyütüyorum bilmiyorum ki ama tek bildiğim çok bunaldım.Hadi bize kolay gelsin o zaman :) inşallah çabucak geçsin bu günler.
teşekkür ederim :)

annesiningülü dedi ki...

"çocuk dediğin 1 sayfalık ödev olsa bile off poff diyendir" deyip kendimizi rahatlatalım, nasılsa ödev yapmanın önemini anlayacaklar bir gün, biz o zamana kadar kendimizi yıpratmayalım ;) ben teşekkür ederim ;)

Sibelbek dedi ki...

sanırım seneye bunları ben de yaşayacağım :(

nohut oda dedi ki...

7-8 ödev cok fazla bir kere,bunlar daha küçük sistem deişmese 6 yaşı sınıfında olacak çocuklar,çizgi çalışmalrından boyamalarından sıkılmaları normal düzgün olmamasıda el kaslarının tam olarak gelişmemesinden..
7 ödevi birden üstüste yapması o yaş için mümkün değil zamana yaymalısın biraz çizgi biraz oyun gibi..
canını sıkma yavas yavas oturur hersey

Adsız dedi ki...

Ödev normal değil
1.sınıfta ödev normal değilkaldı ki
7-8 sayfa ödev hiç normal değil.
Melektaşlarımın en büyük hatası bu bence ben köyde olduğum ailleerin pek ilgisi olmadığından dolayı
evde ilgilenilmez diye oyalanacak bişeyi olsun diye veririm ödevi ki o da en en fazla iki sayfadır önlü arkalı o da yani bir yapraktır.
Ev ödevi büyük sınıflara araştırma tarzında verilmeli bence
1.sınıf çocuğuna ödev verilmez verilmemeli
ona zaten günün 6 saati bile fazla gelirken bir de bu gözünde dağ gibi büyüyen ödevler.kolay gelsin demekten başka bişey bilmiyorum belki öğretmeniyle mi konuşmalısınız bilmem ki

Sibelbek dedi ki...

Selda sana İstanbul'a gel diyoruz, hiç oralı olmuyorsun! :))) Nohut Oda sen neredesin? :D

nehircce dedi ki...

Nohutodacım;teşekkür ederim yorumun için,kesinlikle haklısın.El kaslarının gelişmesi zaman alacaktır tabii.Zaman ve sabır elbette.




Asyacım;Bir eğitimci olarak benimle aynı fikirde olmana çok sevindim.Öğretmenimizle konuştuk bu ödev meselesini, ona fazla gelmiyormuş !normal olduğunu söyledi... ya kesin karar alıp bu kadar ödevi yaptırmamam lazım ;ama oğlum sınıfta zor durumda kalabilir! yada bu sıkıntılı durumlar geçene kadar sabredeceğim :(

elif-kayra dedi ki...

sabretmen gerekicek canım , yada diğer veliler ile bir hareket etmek en doğrusu,
seneye bizim başımızda

lila dedi ki...

Diğer bloggerlarin dedikleri doğru.
Verilen ödev sayısı abartılı. Birinci sınıfların zorlanmamasi ve sikilmamalari için fazla yuklenilmeyecekti.
Ödevlerini yaptirmaman çocuğunu sınıfta zor durumda bırakır.
Sabırlı davranacaksin. Boyamak istemezse normaldir. O cocuk anaokulunda yıllarca boyamış zaten.
Her sayfa ödevden sonra ödüllendirmeye git. Bir cukulata, arada sevdiği bir çizgi film yada birlikte 15 dakikalık sevdiği bir oyun olabilir. Ödevler bitince de birlikte bazen hamburgerciye bazen sinemaya gidebilirsiniz. Ama bunun ödevler bittikten sonra olacağını belirt.
Bir de arada çizgi çalısmalarını veya resimler bile bir fırın tepsisine un,pirinç,ince bulgur veya inece kum koy ve bırak cocuğun parmaklarını kullanarak bu zeminde çalışsın. Eliyle bozsun bir daha çalışsın. Daha fazla zevk alacaktır.
Bizler lisede veya üniversitede ders dinlerken parmaklarımıza masada ritm tutar sesler cikartirdik. Birlikte şarkı söyleyip masada parmaklara ritm tutabilirsiniz. Ve oyun hamurları ile Parmak boyaları küçük kaslarının gelişimini destekler. Bir masaya yada duvara hani dikiş için kalıp çıkarılan yağlı kağıtlardan kağıt bandı ile yapıştir. Böylece duvarda izi de kalmaz. Al parmak boyasını bu kağıdın dısına çıkmadan resim yapalım birlikte de. Çok faydasını görürsün.
İsten yeni geldim. Şimdilik bu kadar onerebilirim. Basını sisirdim. Daha sonra yine yazarim.
Yalnız sakın hadi hadi deme cocuğuna. Yoksa hep birilerinin onları zorlamasına alışırlar. Saatte molaları göster,odullendir ve farklı yollar deneyin. Zor bir süreç ama geçecek. Çok bunaldiginda bunu duşun. Yalnız degilsin. Sevgiler canım. Umarım yardımcı olabilirim.

nehircce dedi ki...

Elifcim;teşekkür ederim canım evet sabır :(

nehircce dedi ki...

Sevgili Lila;canım çok ama çok teşekkür ederim yazdıkların benimle aynı sıkıntıyı yaşayan bir çok arkadaşım içinde çok faydalı olacak..Ödül yöntemine başladım yavaş yavaş .. El kasları için söylediklerini hemen bu akşam yapacağım.Tepsiye pirinçleri döküp şekiller yapmasını isteyeceğim . Zaman ayırdığın için tekrar teşekkür ederim.Baş ağrıtmak ne demek nasıl sevindim bilemezsin.

Sevgiler

****

Herkese çok teşekkür ederim tekrar, artık daha rahatım sayenizde, 1.sınıf zormuş ama ben bunu da atlatacağım inş. oğluşumla :)

Unknown dedi ki...

Öncelikle kusura bakmayın
Blog'unuza tesadüf rastladım. İlgi duyduğum bir konu olduğu için görüşlerimi eklemek istedim.
1. sınıfta okuma yazmaya geçmeden önce ödev vermek 'bir yerlere şirin görünmek veya çok çalışıyorum imajı oluşturmak veya çocuklar üzerinden birileriyle yarışmaktan başka bir şey olamaz.
1. sınıfta en kolay iş okuma yazma öğretimi iken verilen ödevler, gereksiz telaşlar sayesinde 1. sınıfta okuma yazma, boyama, çizgi çizme işinden başka bir konu yokmuş gibi geliyor.