4 Ocak 2010 Pazartesi

JUMBO..

Amannn nehircce buda nerden çıktı diyorsunuz şimdi, duydum sizi :))

Bu benim 2.oğlum Efe doğmadan girdi hayatımıza,(Babanneden hediye geldi)Efe dünyaya gelince de ilk arkadaşı oldu.Eline alabildiği ilk oyuncağı evirip çevirip konuşmaya çalıştığı hayat arkadaşı oldu zamanla :))

Ben Efe den önce davranıp, o henüz konuşmayı öğrenmeden ,ismini koyuverdim..En çok sevdiğim çizgifilm kahramanının ismini verdim JUMBO :)) çok alıştık çok sevdik ailecek kendisini...
Oğluş zamanla elinden düşürmez,gittiğimiz her yere, ya elinde ya çantasında götürür oldu onu..

Son 1 aydır fazla ilgili arkadaşıyla,geçen gün bana anne jumbo çok üşüyoymuş ona kazak öyeymisin dedi...Hatta Jumbo söyledi bana dedi :)) Ben ne yaparım nasıl olur diye düşünürken babannesi bir günde yapıverdi bu muhteşem yeleği :)) Normalde torunlarından alışık kadın, sürekli birşeyler örmeğe;ama elinde jumbo sırt ve kol ölçüsü alırken çok komikti,öldük gülmekten ailece :))) Düğmeleri de uydurduk tastamam hazır oldu jumbo bu kışa :))) Çok sevindi oğluş,jumbo da teşekkür etmiş öyle söyledi :))

***
Pek bir iyiydi araları, dün geceye kadar..Efoş u uyutmak için yanına yattım kitabını okudum,sonra o jumbo ve bana hayali masalını anlattı neyse sonra duasını etti.. (Allah ım bana güzel rüyalay göstey tamam mı :) bi de bizi kötülükleyden koyu) Bende kendi kitabımı okuyayım şimdi tamam mı efecim dedim tamam dedi...

Neyse bende aldım elime kitabımı okuyorum yüzüm gece lambasına dönük,oda arkamda uyumak üzere, diye düşünürken.Birden içimde bir huzursuzluk oldu arkamı döndüm,benim içli oğlum ağlamaklı,nolduu efoşşş ??anne jumbo benle konuşmuyo küsmüş, ama ben ona bişey yapmadım ki...Durumu toparlamaya çalışıp sarıldım ona,annecim dedim sabah sen onla pek ilgilenmedin yalnız kaldı belki ondandır ..Yokk ben onu istemiyoyum aytıkkk gitsin o dedi..

Sarıldık birbirimize,uyumak üzere tam,kaldırdı kafasını ben koyktum Jumboooo gelsin diye ağlamaya başladı...Ayyy napacağımı bilemedim neyse, sarıldı Jumbosuna öptü onu barıştınız mı oğlum ??? evet bayıştık :))
Neyse şükür,uyudu..Öyle gömmüş ki kendini oyuncağına, yüzünde Jumbonun yeleğinin izi çıkmış :))

Sabah düşündüm de, sanırım arkamı dönüp kitap okumama içerledi bizim ki ve bu hikaye çıktı ortaya.Normal mi bilmiyorum 3 yaşında bir çocuk için ,yoksa fazla mı duygusal..

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Ayrıca hepimize, iyi bir hafta diliyorum.Ben de 2010 un ilk yazısını yazmış oldum böylece, daha nice çokkk paylaşımlara :))

Aramıza yeni katılan dostlara da kocaman bir teşekkürrrr...

Sevgiler..

19 yorum:

Flame dedi ki...

Efe'de Alper gibi duygusal bir çocuk çok belli. Alış sen şimdiden gözyaşlarına :( Alper'de azıcık kırılsın hemen kenara çekilir küser bazen usulca ağlar.. İçlerinden geliyor bu duygusallık yapacak pek birşey yok..

bozbek dedi ki...

8 ve 2,5 yaşlarında 2 kız annesi olarak söylemeliyim ki oldukça normal davranışlar sergiliyor. Aynı baridelerden biz de geçtik ve geçiyoruz :)

annesiningülü dedi ki...

ay canım ne diyeceğimi bilemedim, jumbo çok tatlı yelekte öyle diyecektimki dilimin ucunda kaldı :)
bizim kızda geçen akşam yaptı aynısını arkamı dönüp uyumak üzere iken arkanı döndün sen beni sevmiyorsun dedi. şok olduk ağladı ağladı uyudu.. halbuki ben onu rahatsız etmek istememiştim. belki bu dönemde normaldir.

iyi seneler iyi paylaşımlar tekrardan :D

Zeynep'in Evi dedi ki...

jumbonun yeleğinden istemiyo mu efe de kendine? oy yavrum benim..

nohut oda dedi ki...

çocukların böyle takıntılı oyuncakları hayali arkadaşları olabiliyor,kalk oradan orda dıego oturuyo cümlelerine alışkın bir ebevynim.
bazende başka birşeye takılıp ağlayıp sen soruncada böyle kıvırıyorlar:)

nehircce dedi ki...

Alevcim sanırım haklısın sabahta benzer bir olay yaşadık hemencik akıverdi gözyaşları :) yerim ben onları hassas yürekler..sevgiler.

bozbek;seninki tam bir tecrübe desene,2 çocuk annesi olmak zor olsa gerek kim bilir biz daha nelerle karşılaşacağız..yorumun için tşk. ederim sevgiler.


Baharcım;Evet Yağmurla çok yakın yaşları, demekki normal, bir erkek için biraz hassas ama başak burcu artık olacak okadar :))öpüyorum ikinizide sevgiler :))


Zeynepcimmm;canım babannesi bugun efeye de yelek örmeye başladı biliyo muusn :)) dayanamadı kadın bıcır bıcır çenesine :)))sevgiler.

nohut oda :) canım dıego da şok şirinmiş,güldürdün beni, çok güzel aslında benim böyle kalıcı bir oyuncağım olmadı mesela isterdim bende.Bazen tepkilere şaşırıyorum ama normal demekki :) tşk.ederim yorum için sevgiler...

Hayat dedi ki...

Jumboya bizden kucak dolusu öpücükler... Babanneyede sonsuz sevgiler ... üşenmemiş harika bi yelek örmüş :)) Efenin Jumbo'yla ilişkisi enteresan geldi.. ama arkadaşlarında anlattığı gibi onların çocuklarında da yaşanmış olağan durummuş :) Ben hemen hemen Efe kadar çocukları ellerinde Jumbo tarzında oyuncakları (arkadaşları) ile görürken inanılmaz mutlu oluyorum çok sevimli geliyorlar, sahiplenme duyguları muhteşem:)

MAVİANNE dedi ki...

canım normal bence bir oyuncağı ile bu şekilde bir ilişki kurması
tasalanma sakın

teşekkürler geçmiş olsun dileklerine

mutlu yıllar

tugbatugba dedi ki...

bu jum bo çok tatlıymış :)))

Birileri anlatsın dedi ki...

Jumbonun yeleğini sevsinler, ayrıca yelek izinin Efe.nin yüzüne çıkmasınada çok güldüm. Benim kızımda sürekli oyuncakları ile uyur hatta uykusunda elinden alayım derim hemen gözlerini açar, alamam. Kızım 3.5 yaşında duygusallık hat safhada bu yaşta sanırım hepsi aynı oluyor.

MizahiGeveze dedi ki...

İyi mi değil mi bilemedim ama bence jumbo nun bir zararı dokunmaz.Nasıl osla birgün oyuncak olduğunu anlayacak.Konuşmadığınıda :)

O değil yarın birgün Jumbo ile kavga filen eder parçalarsa sonra tekrar derse Jumbo mu isterim diye napacaksınız ?

nehircce dedi ki...

Hayatcımm;jumbo da sizi öpüyormuş :)) Efe söyledi :)) teşekkür ederim tatlım,inan bende Efe doğmadan önce çok imrenirdim oyuncak elinde dolanan çocuklar al işte bi aldı eline bi daha bırakmıyor:)) bende öpüyorum seni..

nehircce dedi ki...

Mavi annecik,teşekkür ederim iyi haberlerine de çok sevindim sevgiler.

Tuğbacım;çok tatlı gerçekten beğenmene sevindim :)

Birileri anlatsın;canım evet yaşıtlar demekki Efe de şubatta 3,5 olacak :)ben de sizler yazdıkca rahatladım yoksa çok hassas bir çocuğum var diye üzülecektim..Kızını ve seni öpüyorum..

nehircce dedi ki...

Bora-MAN ; jUMBO evin en zararsız varlığı inan, ben de onu çok seviyorum.Bizimle yaşıyor resmen, bir gün Efe Bey ona zarar verirse sonumuz ne olur düşünmedim :)ama yapmaz heralde:)

Sibelbek dedi ki...

Yesinler o bücürü! Kendine arkadaş edinmiş küçük bey bir de yetmemiş o arkadaşı sayesinde ailesine mesajlar verirmiş :) Oğullarımız aynı yaş civarında o yüzden birşey diyemem, belki yarın öbür gün bizde aynı şeyleri yaşarız bilemiyorum ama bizimki bu aralar birşeye kırıldımı "sana küstüm" demeye başladı :)

meltem dedi ki...

normal canım normal jumbo yinr gözle görünen bişii nehirin bide ondan başka kimseye gözükmeyen arkadaşları var ahahahaha:))
oy yerim onu da jumbosunuda:)
dua etmeleri nehirle çok benziyo :))

Stil Direktoru dedi ki...

Ah ben anlasam bu işlerden sayenizde çocuk gelişimi hakkında bilgim oluyor canım, 2010 hayırlarla gelsin şeker

nehircce dedi ki...

Sibelcim;kim bilir neler görcez daha :)) nasıl mesajlar iletiyor bize onun sayesinde bir bilsen :))Pamuğumu da çok öpüyorum sebepsiz küsmeler ondada başlamış baksana :)) her halleri muhteşemmm...

Meltemcim;bu yoğunluğunda yorum bırakmana çok sevindim.Ayrıca nehir e çok güldüm demek hayali haaa oda iyiymiş..Daha neler duycaz bunlar sayesinde acaba...öpüyorum sizi..

Stil direktörü;canımm senden de bir bebiş bekleriz bu sene :)) hepimize hayırlar getirsin inş...sevgiler..

Begonvilli Ev dedi ki...

Sevgili Nehircce,
Özenli ve hoş blog sayfanı izliyorum. İyi ki varsın ve bu güzel paylaşımlarını bizlere ulaştırıyorsun..Emek ürünü blog sayfanın daha çok okura ulaşması dileği ile sevgi ve selamlarımı gönderiyorum. Begonvilli Ev'deki son yazımı okumanı istirham ediyorum.